Cloud oplossingen voor iedereen die met computers en data werkt

29 maart 2016

Posted in ICT en Techniek

Clouduittwente - cloud oplossingen De tijden van een kleine harde schijf of een persoonlijke usb stick zijn allang voorbij. Natuurlijk gebruiken we nog altijd harde schijven, usb sticks, externe harde schijven en andere data opslag middelen. Maar deze zijn niet langer functioneel in het professionele leven. Vroeger was het zo dat je je papieren bij je moest hebben en als je die vergat dan was je nergens. Alle informatie stond in de documenten die je op dat moment niet bij je had. Daarna werd het een stukje makkelijker, want je kon de data digitaal opslaan en dus op verschillende computers kon je toegang krijgen tot de bestanden die je nodig had. Maar je had nog steeds een usb stick nodig of je moest het via de mail versturen. Vergat je dus om de usb stick mee te nemen of om de mail met de data te versturen dan was je nog steeds nergens. Tegenwoordig heb je de zogenaamde cloud oplossingen. In principe kun je al je data direct in de cloud opslaan. Je hoeft dus geen email meer te versturen of een usb stick mee te nemen. Het enige wat je nu nog nodig hebt is een internet verbinding. Het grote voordeel van de zogenaamde cloud oplossingen is dat je binnen een bedrijf kunt zorgen dat iedereen toegang heeft tot de cloud en daardoor ook altijd en overal toegang heeft tot de documenten die nodig zijn. Dit maakt communicatie via de cloud oplossingen een stuk efficiënter. De IT afdeling was in het verleden een bron van problemen doordat systemen niet op elkaar waren afgestemd, omdat men ieder een eigen data opslag methode hanteerde en dit leidde in het verleden dus tot verschillende bekende IT problemen. Om deze problemen op te lossen zijn er nu dus de cloud. Zoals gezegd zorgen de cloud oplossingen ervoor dat een gebruiker volledig onafhankelijk wordt van de locatie. Dit geldt dus zowel voor een particulier evenals een ZZP’er of een medewerker van een bedrijf. Alles bevindt zich in de zogenaamde cloud en deze is dus van overal op de hele wereld direct toegankelijk. Het enige wat je nodig hebt is een computer met een internet verbinding. Voorbeelden van bekende cloud oplossingen zijn onder andere de email dienst Exchange Online en het productiviteitspakket Office 365.

De voordelen van cloud oplossingen

Er zijn al enige voordelen van cloud oplossingen genoemd. Zo kun je via de cloud overal ter wereld toegang krijgen tot je data en je bestanden. Voor bedrijven biedt het daarnaast nog vele andere voordelen. Zo wordt het een stuk makkelijker om de boel te beheren. Dus je hebt niet elke week te maken met IT problemen. Het beheer en het onderhoud kun je volledig uit handen geven en dit leidt natuurlijk direct tot een enorme kostenbesparing. Daarnaast is het ook erg fijn om te weten dat alle data veilig in de cloud is opgeslagen. Omdat de cloud een soort virtuele werkelijkheid betreft is je data niet langer afhankelijk van hardware. Dus als een virus het netwerk of je computer aanvalt en alle hardware corrumpeert, dan ben je alle data die op die hardware staat kwijt. Meestal moet je alle data verwijderen en de computer opnieuw installeren. Als je data echter in de cloud is opgeslagen, dan is er niets aan de hand. Met cloud oplossingen doen de computers er niet meer toe. De computers zijn middelen om toegang te krijgen tot de cloud en daarmee dus ook tot je data, maar de computers zelf zijn inwisselbaar. Het maakt immers niet uit welke computer of laptop je gebruikt. Als je gebruik maakt van de cloud oplossingen van Cloud uit Twente, dan kun je kiezen uit verschillende goede en betrouwbare cloud oplossingen zoals Cloud Computing Basis en Cloud Computing Op Maat. Cloud uit Twente biedt verschillende cloud oplossingen zoals:

  • Cloud back-up. Deze cloud is specifiek bedoeld om belangrijke date op te slaan. Ideaal om documenten veilig te bewaren en niet bloot te stellen aan de gevaren van virus infecties en dergelijke.
  • Hosted Desktop. Dit is een manier om een eigen online werkplek te creëren. Waar je voorheen nog echt een fysieke werkplek had op je kantoor bijvoorbeeld en eventueel thuis, is je werkplek nu in principe overal door de cloud.

Verder kun je ook nog denken aan:

  • Private cloud oplossingen
  • Cloud server vps
  • Cloud applicatie streaming
  • Cloud exchange online
  • Cloud file box
  • Cloud antivirus en cloud antispam

Het gemak van cloud oplossingen

Cloud oplossingen zijn heel gemakkelijk te realiseren. Het is vaak lastig om afscheid te nemen van systemen die al jaren in gebruik zijn. De switch van de traditionele IT systemen naar de cloud oplossingen zijn daarom soms ook lastig. Toch hoeft men niet huiverig te zijn, want de ervaring leert dat mensen het werken met cloud computing als zeer intuïtief ervaren en dus redelijk moeiteloos over stappen. Hoe soepel of moeizaam de overgang ook moge zijn, het is altijd de moeite waard om te kiezen voor cloud oplossingen, want de kosten die je kwijt bent verdien je binnen korte tijd dubbel en dwars terug. Daarna zal je dus constant geld besparen door de cloud oplossingen en dat zal de winst van je bedrijf natuurlijk alleen maar ten goede komen. Voor verdere vragen over kun je altijd even een kijkje nemen op de website clouduittwente.nl. Verder is het ook geen probleem als je even belt naar 088-4800446. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone