Hoe kun je een cloud werkplek het beste inrichten?

8 november 2020

Posted in ICT en Techniek

Zou jij ook graag overal kunnen werken? Zolang je beschikt over een goede internetverbinding zou dat mogelijk moeten zijn. Je moet dan echter wel over een goede cloud werkplek beschikken, bijvoorbeeld via ICT Spirit. Zij zijn gespecialiseerd in online werken, en kunnen je voorzien van de juiste software waarmee je al binnen 24 uur online aan de slag kunt. Het geheim van een cloud werkplek zit hem in de online opslag van alle benodigde gegevens. Door middel van verschillende accounts kan iedereen op je werk gewoon thuis inloggen, en vervolgens online aan de slag met al deze documenten. En in plaats van dat je ze moet opslaan en een voor een naar je collega’s moet doorsturen kun je ze met zo’n online werkplek gewoon in de cloud opslaan. Iedereen kan er dan direct bij en krijgt desgewenst een melding van de wijzigingen. Je kunt met dit soort software ontzettend efficiĆ«nt werken, en dat zonder dat je daadwerkelijk naar kantoor hoeft. Stel je voor dat je overal ter wereld van je cloud werkplek gebruik kunt maken? Je bent dan super mobiel, want kunt niet alleen werken waar je maar wilt, maar ook wanneer je maar wilt, en ook daar is iets van te zeggen. Een cloud werkplek is natuurlijk door de wereldwijde corona-pandemie een stuk populairder geworden. Mensen werden ineens verplicht om vanuit huis te werken, en daar hadden ze een praktische oplossing voor nodig. Bij ICT Spirit kun je terecht voor prettige software die het jou en je collega’s mogelijk maakt om volledig online te werken, oftewel waar en wanneer je maar wilt.

Hoe werkt een cloud werkplek precies?

Het idee van een cloud werkplek is natuurlijk dat alles wat je gebruikt online opgeslagen staat en dat je erbij kunt waar en wanneer je maar wilt. De software van ICT Spirit is te complementeren met allerlei verschillende productiviteitspaps en diensten, zoals:

  • Microsoft Outlook
  • Skype for Business
  • SharePoint
  • OneDrive opslag
  • Teams

Met behulp van al deze apps kun je net zo productief zijn en samenwerken met collega’s als dat je dat op kantoor zou zijn. Ze verbinden jullie namelijk, en maken overleg makkelijk door het gebruik van video en directe berichten.

Welke cloud werkplek past het beste bij jou?

Er zijn verschillende typen online werkplekken beschikbaar, elk met zijn eigen kenmerken en mogelijkheden. Sommige pakketten zijn perfect voor zo’n 5 tot 50 medewerkers, terwijl je met andere met veel meer mensen online kunt samenwerken. ICT Spirit beschikt in ieder geval over een Nederlandstalige helpdesk waar je altijd terecht kunt met vragen, ook als de dingen niet goed werken. Ook zijn al je gegevens ontzettend goed beveiligd, iets wat natuurlijk super belangrijk is als je een cloud werkplek hebt. Je wilt immers dat niemand bij je vertrouwelijke documenten kan en je niet gehackt kan worden. Daarom bieden ze je bij deze online werkplek software een uitgebreide bescherming tegen hackers en zijn al je gegevens absoluut veilig. Bovendien wordt er op dagelijkse basis een back-up van al je gegevens gemaakt oftewel van je bestanden en je e-mail. Mocht er dan toch een keer iets misgaan dan heb je in ieder geval de laatste versies nog bij de hand van maximaal 24 uur daarvoor. Een prettig idee toch?

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone