Hoe kun je zo effectief mogelijk remote werken?

21 april 2020

Posted in ICT en Techniek

Werken op afstand wordt steeds populairder, zeker met de komst van de corona-crisis. Als jij je werknemers het beste wilt bieden terwijl ze remote werken zou je gebruik kunnen maken van de services van Desktop to Work. Daar hebben ze allerlei handige software ontwikkeld waarmee men gemakkelijk op afstand kan werken. Hun uitgangspunt is dat mensen hun werk ervaren alsof ze nog steeds samen met hun collega’s op kantoor zitten, maar dan op afstand. Remote werken dus, maar dan met de voordelen die een kantoor(tuin) met zich meebrengt. Het allerbelangrijkste daarbij is dat iedereen te allen tijden bij alle bestanden kan, en deze automatisch up to date blijven wanneer daar wijzigingen in worden aangebracht. Deze bestanden moeten worden opgeslagen op een server, zodat iedereen ze constant kan openen en bewerken. Daardoor is men heel productief. Men kan namelijk nog steeds exact hetzelfde werk uitvoeren, maar heeft niet meer de afleidingen die bij het werken in een kantoor horen. Remote werken gebeurt in feite in de cloud. Als je dat erg ingewikkeld vindt klinken moet je zeker eens contact opnemen met Desktop to Work. Zij kunnen je alles vertellen over hoe dit precies werkt, en waarom deze manier van werken de productiviteit flink omhoog helpt wanneer jouw werknemers vanuit huis werken.

Waarom remote werken zo populair is

Desktop to Work ziet het aantal mensen dat gebruik maakt van hun diensten constant stijgen, en dat is niet zo vreemd. Remote werken wordt namelijk steeds populairder. Een aantal redenen voor deze ontwikkeling zijn onder andere:

  • Er wordt flink bespaard op reiskosten
  • Men heeft geen afleidingen meer die bij een kantoor(tuin) horen
  • Men voelt zich vaak prettiger in eigen omgeving
  • Daardoor is men productiever
  • Men kan zelf bepalen hoe laat hij met pauze gaat

De meeste werknemers vinden het heel prettig om zo nu en dan remote te werken. Als iemand ziek is bijvoorbeeld, en diegene een aantal zaken toch even wil afwerken, dan kan dat met de software van Desktop to Work gewoon vanuit huis, in je pyjama. Maar ook voor mensen die elke dag minstens een uur moeten rijden om op hun werk te komen is thuis werken ideaal. Ze houden dan maar liefst twee uur over voor zichzelf, en het spreekt voor zich dat dat een gelukkigere medewerker oplevert.

De nadelen van remote werken

Het nadeel aan werken vanuit huis is dat niet iedere medewerker even goed in staat is om productief te blijven. Ook thuis kunnen er namelijk allerlei afleidingen bestaan waardoor men minder productief is. Kinderen, een echtgenoot die aandacht wil, de postbode die langskomt, etc. Het is dus van belang dat jouw medewerkers ervoor zorgen dat ze thuis een werkplek (liefst een eigen kantoor) hebben waar ze niet gestoord kunnen worden, en dit ook goed met hun gezinsleden communiceren. Remote werken kan namelijk alleen succesvol worden als ze zich tijdens werktijd volledig op hun werk focussen, en zich weigeren te laten afleiden. Niet iedereen kan dat, vandaar dat nog steeds veel mensen de voorkeur geven aan het werken op een kantoor. Voor de mensen die er echter voor open staan is de software van Desktop to Work ontzettend handig. Deze stelt ze in staat om alle werkzaamheden uit te voeren die ze normaal ook doen, en dat zonder de beperkingen van de fysieke afstand tussen hen, hun daadwerkelijke kantoor en hun collega’s. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone