Lees alles over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de 3D printer

11 april 2016

Posted in ICT en Techniek

Llowlab - 3d printerWat weet u eigenlijk van 3D printers? Eigenlijk is het niet bij te houden wat er vandaag de dag mogelijk is, want de technologie op dit gebied gaat supersnel. Wilt u helemaal up to date blijven, dan kunt u hiervoor het beste de website Llowlab.nl in de gaten houden. Hier vindt u het laatste nieuws op het gebied van de 3D printer. Weet u nog niet precies wat een 3D printer eigenlijk is, dan kunt u hier ook de gewenste informatie vinden. Ideaal wanneer u bijvoorbeeld een presentatie wilt geven over deze wijze van printen of gewoon wilt weten waartoe we met elkaar tegenwoordig in staat zijn. Er worden op deze website regelmatig nieuwe berichten geplaatst. Heeft u één van de onderstaande recente berichten al gelezen?

  • Maak een 3D printer van je telefoon
  • Functionele 3D printer luidt nieuwe benadering 3D printen in
  • Veelzijdige 3D printer is zijn tijd 10 jaar vooruit

Llowlab weet alles over 3D printing. Volg deze firma om te weten waar er op dit moment in de wereld aan wordt gewerkt, maar ook wanneer u weten wilt welke printers al te koop zijn voor thuisgebruik.

De mogelijkheden van de 3D printer

U bent waarschijnlijk vast wel eens in een restaurant geweest. U wordt nu misschien gelijk terug gevoerd naar een herinnering van de laatste keer dat u bent geweest. Misschien was dit wel samen met een beste vriendin en heeft u de tijd van uw leven beleefd. U ging er eten naar aanleiding van het slagen voor uw opleiding, wat natuurlijk echt een feestje waard was. U vindt het leuk om uit te eten te gaan, mede om de reden dat u dan even zelf niet hoeft te koken. Het eten dat u kookt staat trouwens ook niet in vergelijking tot het eten dat er uit de keuken rolt van een dergelijk restaurant. U bestelt er graag uw lievelingsgerecht en daar drinkt u graag een wijntje bij. Het jammere van zulke avonden is dat de uren veel sneller lijken te gaan dan normaal. De uren tikken weg en plots is het alweer tijd om te vertrekken. Gelukkig zijn er dan nog de herinneringen om op terug te blikken. Als we aan uw vragen waar het eten vandaan komt uit de keuken, dan noemt u natuurlijk dat u dat wel weet. U weet dat er uitsluitend verse producten worden gebruikt. Deze zijn natuurlijk afkomstig uit een tuin. Het klinkt gek dat we hierover beginnen, maar toch is het echt niet zo gek. Het kan namelijk maar zo zijn dat voedsel over circa een jaar of 10 een hele andere oorsprong kent. Over 10 jaar hoeft het niet meer zo te zijn dat voedsel standaard uit de natuur komt. Nu wilt u vast weten waar het dan wél vandaan komt? Om deze vraag te kunnen beantwoorden, nemen we u even mee in de wereld van de 3D printer. U hebt vast weleens gehoord van een 3D printer. Misschien weet u inhoudelijk hier nog niets vanaf, maar kent u wel de term 3D printer. Een groot verschil met de standaard printers die we nu nog in huis hebben staan, is het materiaal waarmee er geprint kan worden. Voor een standaard printer is er alleen papier nodig. Voor een 3D printer kunnen diverse materialen worden gebruikt, zoals plastic. Hier worden uiteraard geen letters op geprint, maar het materiaal wordt gebruikt om een 3D object mee tot stand te laten komen. Het 3D printen staat nog behoorlijk in de kinderschoenen hoor, maar toch is er al menig huishouden in ons land te vinden waar het al mogelijk is om gebruik te maken van zo’n 3D printer. Het is inderdaad dus niet alleen voor bedrijven mogelijk om gebruik te maken van het printen in 3D. Het gaat nu nog om relatief eenvoudige ontwerpen, hoewel ziekenhuizen ook al gebruik maken van dit soort printers. Ze gebruiken deze printers om bijvoorbeeld organen mee te kunnen printen. Het klinkt bizar, maar toch is het waar. Het lijkt wel bijna uit een sciencefictionfilm weggelopen. Het is natuurlijk hartstikke fijn dat er middels een 3D printer aan een orgaan gekomen kan worden, zeker als we weten dat er nog altijd een tekort zijn aan orgaandonors. Dit probleem kan dus al deels verholpen worden door het printen van kunstorganen.

Het nieuwste apparaat: de Aether 1

Even terug naar het voedsel. Ook voedsel kan sinds zeer recent al geprint worden met de 3D printer. Er is een specifieke 3D printer op de markt gekomen die eten kan printen. U kunt zich voorstellen wat voor ongekende mogelijkheden dit biedt, bijvoorbeeld als we kijken naar het wereldwijde voedselprobleem. Ook hiervoor geldt weer dat het niet alleen mogelijk is voor bedrijven om gebruik te maken van zo’n 3D printer, want sneller dan u denkt zult u ook zelf met een 3D printer een pizza kunnen printen. Heeft u geen zin in een pizza, maar heeft u liever iets anders? Alles zal over enige tijd mogelijk zijn. De naam van deze 3D printer is de Aether 1. Wat belangrijk is, is dat er voor zo’n printer geen monsterbedrag neer hoeft te worden geteld. U kunt namelijk al de Aether 1 in huis krijgen voor enkele duizenden euro’s. Dat klinkt alsnog misschien veel, maar het is een prikkie als we kijken naar waar dit apparaat toe in staat is.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone