De wereld van 3D printing

5 januari 2017

Posted in ICT en Techniek

mela-project - 3d printing

Een 2 dimensionale print is leuk, maar er gaat natuurlijk niets boven een 3 dimensionale print. Hoewel deze techniek al redelijk oud is, kunnen we nu in de 20ste eeuw als gewone consument ook al gebruik maken van 3D printing. Voor zoiets als rapid prototyping zijn dure grote machines nodig en op dit vlak is de techniek natuurlijk niet toegankelijk voor het grote publiek. Maar de huidige 3D printers zijn aanzienlijk kleiner en zijn niet eens veel groter dan een traditionele papierprinter. Deze passen dus gewoon op de keukentafel en zijn een stuk goedkoper dan de grote industriële machines. 3D printing heeft zijn weg dus gevonden naar de consument. Dat is mooi, want dat bekent dat jij ook gewoon een 3D print kunt maken. Hoe meer mensen uiteindelijk gebruik zullen maken van een 3D printer, des te meer geld komt er beschikbaar om de techniek verder uit te breiden. Wie weet wat we in het jaar 2020 of 2030 allemaal kunnen printen. 3D printing is voornamelijk in de Verenigde Staten ver ontwikkeld. De VS is dan ook voorloper op het gebied van 3D printing. Maar dat betekent zeker niet dat Nederland achterloopt. Nederland is na de VS en Duitsland ook één van de voorlopers op het gebied van 3D printing. In Nederland vindt je bijvoorbeeld bedrijven zoals 3D Hubs en Shapeways waar hard wordt gewerkt om de techniek van 3D printing verder te ontwikkelen. Als klein land is Nederland dus zeker één van de grootste landen als het op 3D printing aankomt. Maar de techniek is met een opmars bezig en steeds meer landen beginnen in te zien hoe nuttig de techniek is. In de toekomst zal Nederland dan ook steeds meer moeite hebben om de huidige positie op de markt te handhaven. Dat is jammer, maar anderzijds is het ook goed nieuws. Want als meer landen gaan bijdragen aan de techniek van 3D printing, dan zal zullen de ontwikkelingen aanzienlijk sneller gaan. Dat is natuurlijk goed, want de techniek staat op dit moment nog in de kinderschoenen. Dat betekent dat we slechts een tipje van de sluier hebben opgelicht en dat er nog veel meer mogelijkheden onder die sluier verborgen liggen. Des te meer landen actief mee doen met het ontwikkelen van de 3D printing des te sterker wordt de concurrentiestrijd. En concurrentie zorgt ervoor dat ieder bedrijf er alles aan moet doen om nieuwe innovaties door te voeren om de techniek van 3D printing te verbeteren.

Leer alles wat je moet weten over 3D printing

Als je meer te weten wilt komen over 3D printers en hoe deze werken, dan kun je terecht op mela-project.nl. Via deze site kun je aan de hand van een wiki-pagina meer te weten komen over 3D printen. Tevens kun je ontdekken waar je een 3D printer kunt kopen. Niet alleen kun je leren waar je een 3D printer kunt kopen, maar je kunt ook gelijk ontdekken waar je de goedkoopste 3D printer kunt kopen. Tevens kun je jezelf onderwijzen op het gebied van:

  • De geschiedenis van de 3D printer
  • De werking van een 3D printer
  • De 3D printservice
  • Wat er zoal in 3D geprint kan worden

Een 3D printer kopen

Mocht je een 3D printer willen kopen, dan heb je een printer nodig en printmateriaal. Het kan ook zijn dat je een printer hebt en dat je alleen nieuwe onderdelen nodig hebt. Je kunt natuurlijk kiezen om een printer, het materiaal en/of de onderdelen bij de goedkoopste aanbieder te kopen. Maar een duurdere printer levert wel mooier resultaten op. Dus het is zeker niet altijd goed om te kiezen voor de goedkoopste optie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone