De introductie van 3d printing

5 januari 2017

Posted in ICT en Techniek

vistafiles - 3d printing

Het runnen van je eigen bedrijf is niet altijd even makkelijk, maar het heeft wel een hoop voordelen. Zo ben ik degene die altijd bepaald wat we nu wel en niet precies gaan doen en hoe we dit gaan aanpakken. Ik ben een persoon die graag op de hoogte is van de nieuwste (technologische) ontwikkelingen en het liefst introduceer ik de dingen die ik kan gebruiken binnen mijn bedrijf direct. Met 3d printing was ik wat terughoudender in het begin. Het was iets dat wel meteen mijn aandacht had en ik wist ook dat als die aan zou slaan het een goede toevoeging aan mijn bedrijf zou zijn. Wij maken modellen voor uiteenlopende soorten opdrachtgevers en met een 3d printer in de zaak zouden veel zaken een stuk makkelijker worden. Je zou dus zeggen dat ik direct op de trend zou zijn ingesprongen. Het waren echter de zeer hoge kosten van 3d printing wat mij tegenhield. Niet alleen waren de kosten van het aanschaffen van een 3d printer erg hoog, maar als je de printer eenmaal in werking hebt, moet je natuurlijk ook rekening houden met het geld dat je aan materiaal moet besteden. Na het maken van een overzicht werd het voor mij al snel duidelijk dat ik het beste nog even kon wachten met deze investering. Toch wilde ik er wel al mee experimenteren en zo kwam ik op de website van VistaFiles terecht. Hier kun je terecht voor uiteenlopende zaken.

  • Computers
  • Software
  • Webdevelopment
  • Search Engine Optimization

En dus ook voor 3d printing. Ik had al eens eerder zaken met hen gedaan voor het ontwikkelen van een goede strategie op het gebied van Search Engine Optimization, dus toen ik ontdekte dat zij mij ook konden helpen met 3d printing was de keuze snel gemaakt.

Het uitproberen van 3d printing

Als je niet zeker weet of iets bij je past (of bij je bedrijf past) dan wil je er natuurlijk niet een hele hoop geld in stoppen om er vervolgens achter te komen dat het inderdaad niet is wat jij ervan gehoopt had. Daarom is het ideaal dat je in samenwerking met VistaFiles zoiets als 3d printing kunt uitproberen en daarmee niet een hele hoop geld kwijt bent. Toen ik opnieuw met hen contact opnam om de mogelijkheden door te spreken, maakten ze me meteen enthousiast over 3d printing. Het koste wel wat moeite op dat moment om niet toch een flinke investering te maken, maar ik bleef verstandig en koos voor het simpelweg uitproberen van de 3d print service bij VistaFiles. Ook mijn medewerkers vonden het prettig om op deze manier kennis te maken met 3d printing en niet meteen in het diepe gegooid te worden. We konden zo met het team erachter komen hoe we 3d printen het beste konden toepassen in het bedrijf en hoe het onze werkzaamheden makkelijker zou maken.

Meer doen met 3d printing

Na een tijdje van de 3d print service van VistaFiles gebruik te hebben gemaakt, was het voor ons wel duidelijk dat 3d printing een meerwaarde zou zijn voor ons bedrijf. Daarom besloten we uiteindelijk om zelf een 3d printer aan te schaffen en te gaan gebruiken op de werkvloer. Uiteraard konden ze ons bij VistaFiles daar ook mee helpen. Ze hebben ons alle mogelijkheden laten zien van verschillende 3d printers en wat ze allemaal kunnen doen. Op die manier konden wij de beste keuze maken. Inmiddels hebben we al een aantal maanden plezier van de printer en zijn onze werkzaamheden er een stuk op vooruit gegaan!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone