Gebruik jij al een handig factuur programma?

6 januari 2021

Posted in ICT en Techniek

Heb jij een eigen bedrijf en moet je op regelmatige basis offertes en facturen opmaken? Dan wil je dat natuurlijk niet constant handmatig hoeven doen, waarbij je in Word zelf alle gegevens invoert, het bestand moet opslaan en vervolgens naar de klant moet mailen als bijlage. Dit is relatief veel werk voor iets wat stukken eenvoudiger kan. Met het factuur programma van teamleader bijvoorbeeld. Daarmee maak je in een handomdraai offertes en facturen, en kun je ze met één druk op de knop direct naar de betreffende klant versturen. Dit is mogelijk doordat je in het systeem van dit factuur programma een adresboek aanmaakt. Daar vul je alle gegevens van jouw klanten eenmalig in, waarna je ze gewoon kunt aanklikken als je voor een van hen een factuur moet maken. Voor elke klant hoef je dit slechts één keer te doen, daarna staan ze in je systeem. Als je deze klant aanklikt dan komen diens gegevens vanzelf op de factuur te staan. het enige wat je nog hoeft te doen is in te vullen welke producten of diensten je wilt factureren en hoe duur die zijn. Vervolgens kies je het btw-percentage, en dan is je factuur of offerte klaar. Je klikt op verzenden en het factuur programma verstuurt hem automatisch als bijlage naar het e-mailadres dat bij deze klant hoort. Vervolgens kan die hem betalen.

Factuur programma incl. automatisch geld ontvangen

Bij teamleader hebben ze naast dit handige factuur programma nog allerlei andere handige software voor ondernemers ontwikkeld, zoals:

  • Een Customer Relationship Management systeem (CRM)
  • Een programma voor projectmanagement
  • Software voor tijd- en urenregistratie
  • Software om geld te ontvangen

Al deze programma’s zijn gemakkelijk aan elkaar te koppelen. Deze laatste bijvoorbeeld, is software voor het ontvangen van geld. Dit houdt in dat wanneer de klant jouw digitale factuur ontvangt hij deze direct kan betalen. Hij hoeft de bijlag niet te openen en handmatig al jouw gegevens in te vullen bij het internetbankieren, maar klikt gewoon op de knop in de e-mail. Deze leidt hem naar een pagina waar hij kan kiezen uit de diverse betaalmethodes, en zo kan die de betaling binnen een minuut afronden, zonder gedoe en zonder al teveel moeite. Niet voor niets is dit factuur programma zo populair, want je maakt het je klanten zo heel erg makkelijk. 

Is mijn factuur reeds betaald?

Natuurlijk kun je als je van al deze programma’s gebruik maakt ook gemakkelijk zien welke facturen reeds zijn betaald en welke niet. Dit zie je als je inlogt. Je ziet een overzicht van alle facturen die je hebt verstuurd, en welke daarvan nog open staan. Je kunt er zelfs voor kiezen om klanten automatisch een betalingsherinnering te sturen. Dit kun je bijvoorbeeld doen op de dag dat de betalingstermijn is verstreken. Als de factuur dan nog niet betaald is dan stuurt het factuur programma deze klant automatisch een tweede e-mail, uiteraard met dezelfde betaalknop. Dit keer zal er staan dat diezelfde factuur nog niet betaald is, en of de klant deze alstublieft zo spoedig mogelijk wil voldoen. Super makkelijk voor als je zelf geen zin hebt om constant achter al deze zaken aan te gaan. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone