Herbouw onderdelen dankzij reverse engineering

25 mei 2016

Posted in Nieuws

jansen-pt - Reverse engineeringBent u een onderdeeltje van een apparaat kwijt? Is daardoor uw machine niet te gebruiken? Dan kunt u behoorlijk in de problemen komen. Een fabriek kan misschien tijdelijk niet functioneren, een werkplaats moet worden stilgezet of misschien kunt u thuis niet verder met uw bouwproject. Als er ook nog eens geen blauwdrukken zijn van het originele apparaat, dan is niet bekend wat de exacte afmetingen zijn van de onderdelen die versleten, kapot of kwijtgeraakt zijn. Wat nu? Dat is waar wij van jansen-pt.com om de hoek komen kijken. Het begrip dat hierbij een sleutelrol speelt is “reverse engineering”. U begrijpt misschien uit de context van het verhaal al wel wat reverse engineering is. In het kort komt het er op neer dat wij naar uw apparaat gaan kijken. Het kan gaan om een fotocamera, een horloge, een grote machine voor de productie van voedsel of om zeer precieze wetenschappelijke gereedschappen. Het maakt ons niet uit, op het gebied van reverse engineering zijn we van alle markten thuis. Dan kijken we naar de staat, nemen het kapotte onderdeel op en produceren een exacte replica voor u. Dat is wat reverse engineering voor u kan doen. Bent u al tijden op zoek naar een Nederlands bedrijf dat op deze manier uw kapotte onderdelen kan vervangen? Schroom dan niet langer maar neem contact met ons op. We zijn uiteraard via de e-mail en de telefoon te bereiken. Reverse engineering loont nogal want de andere optie is genoegen nemen met een onderdeel dat niet geheel passend is. De kans dat u daardoor binnenkort weer de mist ingaat is groot. Zeker bij precisie-instrumenten mag u niet genoegen nemen met een slechte kopie. Kies daarom voor reverse engineering door JPT, daar gaat u absoluut geen spijt van krijgen. We bouwen dankzij onze geniale reverse engineering machines uw kleinste onderdelen tot in detail na. Dit doen we trouwens erg snel want het kan zo zijn dat u zeer afhankelijk bent van deze machines binnen uw bedrijf. Dan moet dit zeker snel gebeuren. Laat het maar aan ons over om daar voor te zorgen. Bent u overtuigd van onze kwaliteiten? Maakt dan vandaag nog een afspraak zodat de reverse engineering snel van start kan gaan.

Zijn de bouwplannen weg? Pas dan reverse engineering toe

We hebben al erg veel voordelen genoemd van reverse engineering, mits u met ons in zee gaat. Voor uw gemak hebben we de belangrijkste vijf punten om voor JPT te kiezen op een rijtje gezet:

  • We hebben een geautomatiseerd en gecontroleerd reverse engineering proces. Zo kunnen we kapotte onderdelen inscannen via de 3D scancamera. Maar we kunnen ook 2D-tekeningen inscannen en er met onze speciale software een 3D-model van maken die we vervolgens namaken in ons laboratorium.
  • We kunnen u voorzien van advies voor materiaal en maatvoering voor een optimale werking van uw apparatuur.
  • Reparatie en herstel van samengestelde delen en nieuwe maakdelen. Wederom een goed argument om voor reverse engineering te kiezen.
  • Kleinste maatafwijking in de branche, er is simpelweg geen betere te vinden en daar zijn we erg trots op.
  • ISO 9001 en ISO 13485 (medisch) gecertificeerd. Dat betekent dat we voldoen aan de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen en dat we medische apparatuur mogen maken. Mocht u bijvoorbeeld een probleem hebben met uw röntgenapparatuur, neemt u dan contact op met ons want wij passen vervolgens adequate reverse engineering toe!

Als u geen gebruik maakt van reverse engineering maar direct maar een nieuw apparaat gaat kopen dan bent u een dief van uw eigen portemonnee. Zeker als u krap bij kas zit en daarom een tweedehands apparaat koopt dan koop u het risico een verouderde machine in huis te halen die niet goed is afgesteld. Voor precisiewerk is dat funest. Ook al zijn de bouwtekeningen en blauwdrukken niet meer te achterhalen en is de originele maker allang failliet en verdwenen, het maakt ons niet uit. Wij houden wel van een uitdaging en weten dat reverse engineering ook voor u de beste oplossing is.

We maken al uw losse onderdelen voor u!

Reverse engineering kan de oplossing zijn als uw apparaat kapot is gegaan en u niet zo goed weet hoe u aan minieme losse onderdelen moet kopen. Neemt u dus contact met ons op, we doen er alles aan om u zo spoedig mogelijk te woord te kunnen staan. Zo gaat er hopelijk zo min mogelijk tijd verloren en zullen uw afnemers niet te veel gaan klagen. Bent u bezig met wetenschappelijk onderzoek en maakt u machines die nog nooit eerder zijn gemaakt? Hebt u bouwtekeningen en plannen liggen maar beschikt uw laboratorium niet over de mogelijkheid om bepaalde onderdelen te maken? Ook dan kan reverse engineering een ideale manier zijn om voor het eerst dergelijke apparatuur te realiseren. Kortom: voor het maken van prototypes kunt u zeker bij ons aankloppen. We kunnen voor u draadvonk technologie toepassen, we kunnen gasmeters en vloeistofmeters repareren en we maken micro-onderdelen voor al uw medische en niet-medische toestellen. Wilt u graag iets meer weten over ons bedrijf? Wilt u weten wanneer er nieuwe apparatuur beschikbaar is waarmee we nog preciezer kunnen werken? Dan kunt u ons blog gaan volgen. Dat is leuk voor jong en oud want u leert bijvoorbeeld eindelijk hoe een microscoop werkt, welke innovaties we doorvoeren maar ook of er nog vacatures bij ons zijn. Vergeet daarom niet onze website te bookmarken zodat u af en toe eens een kijkje kunt nemen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone