Kies jij coniferen voor jouw tuin?

19 maart 2021

Posted in Webwinkels en Webshops

Coniferen zijn verkrijgbaar in veel verschillende varianten en je kunt ze daardoor ook op veel verschillende manieren in jouw tuin toepassen. De meest gekozen toepassingen is ze planten in een haag, maar sommige soorten zijn ook heel solitair te planten. Je kunt dan denken als gewoon een struik, maar sommige coniferen kun je ook heel goed in een bijzonder model snoeien. Zo kan de plant dus ook op zichzelf echt van toegevoegde waarde zijn. Door de veelzijdigheid, is de conifeer eigenlijk in alle tuinen heel goed toe te passen.

Haag van coniferen

Zoals gezegd wordt deze plantensoort vooral ingezet om er een haag mee te creƫren en dat is ook zeker een erg goed idee. Veel mensen kiezen voor hun tuinafscheiding voor een schutting of een hek, maar kies je voor een haag van coniferen, dan heb je niet alleen een tuinafscheiding die goed dicht is, maar die ook het hele jaar groen blijft. Dat geeft meteen heel veel kleur aan jouw tuin, zo heb je zelfs in de winter nog wat groens om naar te kijken. Voor jezelf is het dus een mooi gezicht, maar het heeft ook voor de natuur veel voordelen om te kiezen voor hagen in plaats van schuttingen. Zo kunnen dieren gemakkelijk onder coniferen doorkruipen, wat voor bijvoorbeeld egels goed nieuws is. Schuttingen en hekken zorgen ervoor dat ze geen kant meer op kunnen, maar met hagen hou je hun leefgebied zo groot mogelijk. Egels zijn goede ongedierte bestrijders, ze eten bijvoorbeeld veel naaktslakken, en zijn dus zeer welkom! Ook biedt een haag van coniferen leefruimte en een schuilplek voor insecten, vlinders en vogels. Daar komt nog als voordeel bij dat wortels van planten de grond goed vasthouden en water goed opnemen. Dus ook voor de natuur is het goed om voor een coniferenhaag te kiezen.

Sierconiferen

Sommige soorten coniferen zijn uitermate geschikt voor het maken van een haag, omdat ze snel hoog worden en erg dicht groeien. Je kunt dan denken aan soorten als de Smaragd Levensboom, de Reuzelevensboom of de Dwergcipres. Andere soorten zijn juist heel geschikt om solitair te poten. Denk daarbij aan de:

  • Juniperus pfitzerania mint julep
  • Thuja occidentalis Brabant
  • Juniperus Sabina Tamarascifolia
  • Chamaecyparis law Ellwoodii

Deze soorten hebben soms een andere dichtheid van het plant of ze hebben een bijzondere bladvorm. Ook groeien ze soms minder hoog, maar juist meer in de breedte. Of ze zijn juist heel goed in vorm te snoeien. Zo kunnen deze soorten coniferen echt een losstaande blikvanger zijn in jouw tuin. Wil jij een haag planten of ben je juist op zoek naar sierconiferen? Bij Kwekerij Top & Top kun je altijd uit veel verschillende varianten kiezen. Je bestelt jouw planten gemakkelijk via hun website en ze worden bij jou thuis geleverd. Heb je geen tijd of geen zin om bijvoorbeeld zelf de haag aan te planten? Dan kunnen zij dit ook voor jou doen! Op hun website coniferen-bestellen.nl vind je hun complete aanbod en vind je ook meer informatie over de verschillende conifeersoorten en hoe je deze het beste aan kunt planten in jouw tuin.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone