Meer weten over diëten?

12 maart 2021

Posted in Nieuws

Veel mensen in Nederland zijn bezig met diëten, maar welk dieet kun je nu het beste volgen? Welke dieetvarianten zijn er allemaal en met welke kun je het beste resultaat behalen? Dat zijn allemaal vragen die jij jezelf kunt stellen op het moment dat jij besluit dat je af wilt vallen. De professionals van Gezondeten.nl beantwoorden al jouw vragen op dit gebied. Ze hebben al op veel vragen over diëten antwoord gegeven, maar het kan natuurlijk zijn dat jouw vraag er niet bij staat. Stel deze gerust en zij zullen hen best doen jou van een goed antwoord te voorzien.

Het belang van gezond lichaamsgewicht

Steeds meer mensen willen aan de slag met diëten omdat zij het belang inzien van een gezond lichaamsgewicht. Het was natuurlijk altijd al duidelijk dat het niet goed voor je lichaam is om te zwaar te zijn. Mensen met overgewicht lopen een verhoogd risico op diverse aandoeningen, zoals diabetes, te hoge bloeddruk, te hoog cholesterol en hart- en vaatziekten. Maar met de komst van de coronapandemie is het nog eens duidelijker geworden dat een gezond lichaamsgewicht van belang is en zijn veel mensen aan het diëten geslagen. Het bleek immers al snel dat vooral mensen met overgewicht ernstige klachten kregen van een coronabesmetting en op de intensive care belandden. Veel mensen zijn daar van geschrokken en realiseerden zich eens te meer dat ze iets aan hun leefstijl moesten veranderen. Meer bewegen en gezonder eten. Maar daarbij kan iedereen wel wat hulp gebruiken en velen nemen daarom hun toevlucht tot een van de vele diëten die ooit ontwikkeld zijn. Dit roept dan natuurlijk wel de vraag op: welk dieet kan ik het beste kiezen, met welke haal ik de beste resultaten?

Beter gezond eten dan diëten

Wat belangrijk is om in het oog te houden, is dat het volgen van een strikt dieet vaak niet de gezondste manier is om af te vallen. Dit heeft te maken met het feit dat er vaak complete voedingsgroepen geschrapt worden, zoals brood binnen een koolhydraatbeperkt dieet. Diëten wordt daarom door veel voedingsdeskundigen afgeraden, omdat je van bepaalde voedingsstoffen dan gewoon te weinig binnen krijgt. Beter is het om jezelf een gezond eetpatroon aan te wennen, een eetpatroon dat je op langere termijn vol kunt houden en waarmee je gestaag overtollig lichaamsgewicht kwijtraakt. Dit is ook het antwoord dat je bij Gezondeten.nl kunt vinden op de vraag welke diëten niet goed voor je zijn. Andere vragen die zij beantwoorden zijn bijvoorbeeld:

  • wat er gebeurt als je enkel fruit eet
  • wat het Pioppi dieet is
  • wat je wel of juist niet moet eten als je een lage bloeddruk hebt

Heel veel vragen die jij zelf kunt hebben met betrekking tot een specifiek dieet of voedingspatroon, worden hier beantwoord door specialisten op het gebied van voeding. Zoals gezegd kun je zelf ook vragen insturen die je hebt en zullen zij deze dan voor jou proberen te beantwoorden. Dus wil jij iets weten over bijvoorbeeld diëten, gezond eten of voedingsallergieën? Neem dan een kijkje op Gezondeten.nl en dien eventueel jouw eigen vraag in.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone