Theatertechniek zoals het is bedoeld

29 november 2018

Posted in ICT en Techniek

Theatertechniek zoals het is bedoeldDSH Producties verzorgt theatertechniek en op zich is dat niets bijzonders. Toch is het van groot belang dat theatertechniek klopt. Een act valt of staat bij slecht of goed gebruik van:

  • Licht
  • Geluid
  • Apparatuur

Eigenlijk alles waarbij techniek komt kijken en dat is waar DSH Producties het verschil weet te maken. We belichten de theatertechniek van DSH Producties en doen dit aan de hand van de website dshproducties.nl, waarop alles wordt verteld over de manier waarop DSH Producties ervoor zorgt dat theater beleefd wordt zoals theater is bedoeld. Met techniek zoals die is bedoeld.

De theatertechniek van een expert

DSH Producties is oprecht een expert te noemen in theatertechniek en daarbij maakt het niet uit of het nu gaat om een klein en intiem optreden of een megaconcert. De essentie van de dienstverlening die DSH Producties brengt bestaat uit het maken van een ontwerp voor de beste techniek op de locatie waar het concert wordt gehouden. De locatie is daarbij erg belangrijk, maar ook de act is van bepalende rol. Alles komt samen in één totaalplaatje van ultiem geluid, sterke visuals en goede onderling afstemming. Theatertechniek wordt daarmee ingezet op verschillende manieren en voor diverse doeleinden. Het kan voor een concert zijn, het kan ook voor een theatervoorstelling zijn of een act op een evenement in de open lucht. DSH Producties heeft al vele malen vakkundig dienst geleverd bij diverse festivals door heel het land, waarbij zij de volledige theatertechniek van een podium voor hun rekening hebben genomen. Ditzelfde geldt voor producties op publieksevenementen en voor bedrijven die voor een grote bijeenkomst, een groot feest of voor een andere evenement theatertechniek nodig hadden. Daarnaast is het oorspronkelijke doel van theatertechniek, namelijk de techniek in de theaters van het land, bij DSH Producties zo sterk ontwikkeld dat zij precies weten hoe de techniek een theater en een act nader tot elkaar brengt om de juiste setting te creëren die naadloos aansluit op wat deze twee elementen nodig hebben. Als het ware wordt er een synergie gecreëerd die ervoor zorgt dat de toeschouwer de best mogelijke performance te zien en te horen krijgt. Mede door de passie van het team van DSH Producties is de theatertechniek tot een hoger niveau verheven.

Een allround dienstverlening

De volledige dienstverlening van DSH Producties is gebaseerd op het bieden van de beste theatertechniek. Dit stopt niet bij het maken van een ontwerp en het leveren daarvan, maar ook de verhuur, advies op maat en de pre-productie maakt een groot onderdeel uit van de dienstverlening. Door een grondig ontwerp te maken kan met verhuur of verkoop van nieuwe of gebruikte materialen de beste techniek worden neergezet voor elk podium. De jarenlange ervaring die er binnen deze organisatie aanwezig is heeft ervoor gezorgd dat er op alle verschillende scenario’s en situaties ingespeeld kan worden. Geen zaal is te gek, geen podium is te groot, of juist te klein, geen act is te moeilijk. Het mag zeker vakmanschap genoemd worden dat DSH Producties in de theaterwereld neer zet en dat verdient applaus. Daarom hebben wij ervoor gekozen om dit keer in ons artikel extra aandacht te schenken aan de kracht die er achter dit soort techniek schuilt. Veel mensen, ook de mensen in het theater zelf, staan er niet bij stil dat goed geluid en goede belichting ervoor zorgen dat de beleving van een act veel beter, intenser en levendiger kan overkomen. Het maakt een klein liedje fragiel en een andere act weer bombastisch. Met goed inzicht, het beste vakmanschap, passie en talent krijgt DSH Producties dat voor elkaar. Dat verdient een staande ovatie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone