Veiliger vervoer met een aanhangernet

20 november 2018

Posted in Webwinkels en Webshops

Als bedrijf dat vooral actief is met het vervoeren van goederen moeten we vaak gebruikmaken van verschillende aanhangers. De gesloten aanhangers hebben onze voorkeur omdat deze het veiligst te gebruiken zijn op de weg. Omdat dit niet altijd ideaal is, hebben we ook verschillende aanhangers met hekken en vlakke aanhangwagens. Omdat we graag aandacht besteden aan de veiligheid van andere weggebruikers gebruiken we standaard een aanhangernet. Niet alleen omdat het wettelijk verplicht is (al speelt dat wel een rol bij de aanschaf van een aanhangernet) maar vooral omdat we willen dat we de goederen en producten veilig kunnen vervoeren. De hobbelige landwegen, de snelwegen met hogere snelheden en de N-wegen waarbij we vaak vrachtwagens tegengekomen, ze zijn stuk voor stuk goede redenen om te kiezen voor een aanhangernet. Maar dan moet dit wel een goede kwaliteit hebben, anders kun je net zo goed zonder een aanhangernet gaan rijden. Dat is de reden waarom we gekozen hebben voor een samenwerking met afdekzeil-kopen. Of ja, een samenwerking… We bestellen daar onze aanhangernetten zodat we er zeker van zijn dat de kwaliteit helemaal in orde is, net als de prijzen die gerekend worden voor de netten.

Makkelijker laden met een aanhangernet

We raden het gebruik van de netten niet alleen aan vanwege de veiligheid maar ook vanwege het gemak. Het vervoeren van losse goederen in een aanhanger kan namelijk een uitdaging zijn. Zoals het vervoeren van losse stukken hout die gaan schuiven, die op kunnen stuiteren en die andere gevaarlijke situaties kunnen veroorzaken in het verkeer. Door gebruik te maken van een aanhangernet hoef je niet meer op te letten hoe je de spullen in een aanhanger legt. Al kan dat wel aantrekkelijk zijn wanneer je grote ladingen moet vervoeren en dat in zo min mogelijk vrachten wilt doen. Verstandig en economisch inpakken kan je een heel aantal ritten besparen. Met een aanhangernet weet je in ieder geval zeker dat de lading gezekerd is en dat je gewoon kunt doen wat je moet doen. Voor bedrijven is het helemaal handig, want het voorkomt schade, zorgt ervoor dat de medewerkers sneller kunnen werken en verkleint de kans op aansprakelijkheidsproblemen. Handig wanneer je niet te veel gedoe wilt hebben en je gewoon wilt kunnen richten op het werk dat gedaan moet worden. Dat is in ieder geval wel iets dat hoog op onze lijst staat.

Vervoersbedrijven hebben nu eenmaal meer risico’s

Een bedrijf waarbij veel kilometers gereden moet worden, ook met aanhangwagens, hebben meer risico dan andere bedrijven die voornamelijk vanaf een kantoor werken. Tijdens het vervoer kan er van alles gebeuren:

  • Wagens kunnen beschadigen
  • aanhangers kunnen beschadigd raken
  • en uiteraard is schade aan producten of materiaal ook nooit handig.

Dat is waarom we niet alleen gebruikmaken van een aanhangernet per aanhanger. We wijzen onze medewerkers ook met regelmaat op het risico. We hebben daarom geen strenge eisen wanneer het aankomt op vervoer. Moet er een lange afstand gereden worden en heeft de bestuurder het idee dat het verstandig is om te pauzeren, dan moet dat mogelijk zijn. Het gaat ons niet om zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld verdienen. We willen onze mensen en producten op de eerste plaats hebben staan. Daarom is een pas op de plaats maken geen enkel probleem wanneer dat gaat om de veiligheid. Tel daar de voordelen van een aanhangernet bij op en het is duidelijk dat onze medewerkers de mogelijkheden krijgen die zij nodig hebben om veilig te kunnen rijden. Naar onze bescheiden mening zouden meer bedrijven hier wat aandacht aan mogen besteden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone