Zuigtechniek inzetten als alternatief voor graafmachines

13 december 2018

Posted in ICT en Techniek

Ik ben al enige jaren werkzaam bij een bedrijf dat bekabeling aanlegt bij bedrijven. We repareren ook kapotte kabels. Het komt ontzettend vaak voor dat graafmachines (onbedoeld) schade aanbrengen aan kabels. Ik geef daarom tegenwoordig het advies om zuigtechniek in te zetten, als bedrijven een sleuf moeten laten graven of grond weg willen halen. Hiervoor werk ik samen met de experts van Pepels. Zij werken al tien jaar met zuigtechniek en reduceren daarmee de hoeveelheid schade aanzienlijk. Het levert ons veel meer tevreden klanten op nu we werken met een bedrijf dat deze techniek inzet. Via http://www.pepels.nl/zuigtechniek-2/ is te lezen welke voordelen deze werkwijze nog meer heeft.  

Pepels: partner voor zuigtechniek

Als wij in gesprek zijn met klanten die kabels willen laten aanleggen informeer ik hen altijd over de mogelijkheid zuigtechniek in te zetten. Vergeleken met het inzetten van een graafmachine is zuigtechniek gebruiken duurder, maar het voorkomen van schade maakt dit altijd goed. De meeste bedrijven kiezen er dan ook voor om met ons in zee te gaan, en willen dan ook dat we gebruik maken van de expertise van Pepels. Deze techniek is in te zetten voor bijvoorbeeld:

  • Sleuven maken
  • Putten uitgraven
  • Zwembaden uitgraven
  • Hoeveelheden grond verplaatsten

Zuigtechniek toepassen is bijzonder aantrekkelijk op plaatsen waar de graafmachine niet kan of mag komen omdat er teveel waardevolle kabels in de grond aanwezig zijn. Ik spreek regelmatig aannemers die niet op de hoogte zijn van zuigtechniek, die direct willen weten waar zij dit kunnen regelen. Ik verwijs hen dan altijd door naar de website van Pepels (http://www.pepels.nl/zuigtechniek-2/). Hier is ook te lezen welke specificaties de wagens van Pepels hebben. Dat maakt vaak veel indruk. Het is mogelijk met behulp van die techniek grote hoeveelheden grond te verplaatsen in korte tijd. Dat overtuigt de meeste mensen er wel van voor deze werkwijze te kiezen. Als er kabels geraakt worden door een graafmachine kost het immers veel geld en tijd nieuwe kabels aan te laten leggen. Omdat een bouwproject vaak gebonden is aan strakke deadlines is dat een nachtmerrie voor een aannemer. Daarom nemen zij de hogere kosten vaak voor lief, en kiezen zij voor het inzetten van zuigtechniek. Ik zou geen andere keuze maken als ik aannemer was. Daarom zijn de meeste partners die ik spreek blij dat ik eens begin over deze techniek. Als je niet weet dat dit bestaat kun je hier immers ook niet voor kiezen.

Verantwoord grond verplaatsen

Met behulp van zuigtechniek wordt er altijd op verantwoorde wijze grond verplaatst. De medewerkers van Pepels beschikken over de juiste kennis en ervaring en werken goed samen met andere partijen. Daarnaast wordt er altijd overlegd over de locatie van het te verplaatsen zand of de te verwijderen grond. Ook daarom is Pepels voor mij een perfecte partij om mee samen te werken. Tel daarbij op dat zij verreweg de beste zijn op het gebied van zuigtechniek in Nederland, en ik hoef niet meer na te denken over een eventuele samenwerking. Ik voorspel dat deze techniek nog veel gaat betekenen voor bouwend Nederland. Ook interesse? Neem dan contact op met Pepels via de website. Het is altijd mogelijk een advies in te winnen als er bij een bouwproject grond verplaatst moet worden. Als dit toch beter gedaan kan worden met een graafmachine zal men dit zeker aangeven. Op kleine oppervlakken of bij een zeer kleine hoeveelheid grond kan dit een aantrekkelijker optie zijn. Bij grote projecten kan het echter lonen wel te kiezen voor zuigtechniek. Een offerte opvragen kan dan meer duidelijkheid bieden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone