De moderne tijd en de Raspberry

26 april 2016

Posted in ICT en Techniek

Vanallesenmeer - RaspberryIn deze moderne tijden waarin er elke week een nieuwe iPhone uit lijkt te komen is het lastig om alles bij te houden. De technologische vooruitgang gaat zo snel dat het niet mogelijk is om alles te gebruiken. Ook al houd je alles bij en weet je precies wat er op de markt is, dan nog kun je maar van een paar van al die mogelijkheden gebruik maken. Het is in theorie natuurlijk mogelijk dat je alles koopt, maar in de praktijk is dat enorm onpraktisch. Ten eerste kost het handen vol met geld. Ten tweede zullen alle apparaten die je vandaag koopt, morgen al weer verouderd zijn en ten derde kun je dus nooit van alle apparaten tegelijk gebruik maken. Als je bijvoorbeeld 100 apparaten zou kopen, dan zal je minsten een paar dagen uit moeten trekken per apparaat om alle mogelijkheden te ontdekken. Helemaal in de huidige tijden waarin de mogelijkheden eindeloos zijn. Als je een telefoon gebruikt voor bellen, Facebook, WhatsApp en eventueel een spelletje dan benut je maar 10% van de telefoon. Wat dat betreft zijn telefoons net hersenen waarvan gezegd wordt dat we er maar 10% van benutten. Natuurlijk is dit wat de hersenen betreft enkel een mythe die vooral veel gebruikt wordt in Hollywood films, maar wat de telefoon betreft is het zeker waar. Dus als je 100 apparaten hebt, dan ben je een jaar bezig om alle apparaten als het ware te leren kennen. Tegen de tijd dat je bij de laatst bent aanbeland, is de wereld al weer helemaal veranderd. Dus daarom is het totaal niet praktisch om zoiets te ondernemen. Je zult dus moeten kiezen. Maar voordat je gaat kiezen is het ook handig om te weten wat er zoal op de markt is. Natuurlijk ben je bekend met de iPhones, de tablets, de laptops, de e-readers, verschillende gameconsoles en noem het allemaal maar op. Dit is omdat hier veel reclame voor wordt gemaakt en omdat het trendy artikelen zijn. Om deze reden zijn dit soort producten ook duur en niet per se beter dan de goedkopere opties. kijk bijvoorbeeld maar eens naar een iPhone en een Raspberry computer. Een iPhone is vooral een statussymbool, maar de batterij is vaak snel leeg, je kan de telefoon niet uit elkaar halen dus als de batterij kapot is moet de hele telefoon vervangen worden en je hebt speciale oplaad kabels nodig. Met andere woorden, een iPhone is een kostenpost. Een Raspberry daarentegen is relatief goedkoop en je kunt er van alles mee en toch weten veel mensen niet eens van het bestaan van een Raspberry. Om dat gebrek te verhelpen volgt hieronder meer informatie over de Raspberry.

De vele mogelijkheden van een Raspberry

Een Raspberry is een kleine zakcomputer. De Raspberry is kleiner dan de gemiddelde rekenmachine, maar net zo krachtig als een desktop computer van een paar jaar geleden. Als je dus een school bezoekt of een bedrijf waar ze nog steeds computers gebruiken van een paar jaar geleden dan is de kans groot dat de Raspberry die in je broekzak past, krachtiger is dan al die grote logge computers. Een Raspberry maakt gebruik van Linux als besturingssysteem, dus zelfs de grootste leek kan gebruik maken van de Raspberry. De toepassingen en gebruiksmogelijkheden van een Raspberry zijn eindeloos. De kans is dus groot dat je er niet alles uit haalt wat er in zit, maar dat hoeft ook niet, want dit doe je ook niet met de computer of de telefoon. Wel is het handig om te weten dat je de Raspberry gemakkelijk op de tv kunt aansluiten. Dit betekent dat je bijvoorbeeld gemakkelijk een film kunt downloaden op de Raspberry en deze direct via de tv kunt afspelen in HD kwaliteit. Je hebt dus geen dure smart tv nodig en ook geen dure Blu-Ray speler. Alles kan geregeld worden met de kleine compacte Raspberry. Je kunt dus op een zeer goedkope manier de nieuwste films in HD op je HD tv kijken. Verder kun je natuurlijk ook gewoon internetten op de Raspberry en e-mails bekijken. Veel mensen gebruikten een Raspberry dan ook als mediacenter. Ideaal met de tv als monitor om te internetten, e-mails te bekijken en film/series te kijken.

Waar kan ik een Raspberry kopen?

Als je geïnteresseerd bent in een dergelijke computer, dan kun je het beste even een kijkje nemen op de website van vanallesenmeer.nl. Hier vind je namelijk veel producten op het gebied van elektronica. Zo kun je bij deze website bijvoorbeeld terecht voor:

  • LED lampen
  • RC modelbouw
  • 3D-printing
  • Gadgets

Het is als het ware een kleine hemel voor de technologie fanaten die meer willen dan de populaire gadgets. Als je een beetje buiten de box leeft dan is dit een prima plek. Het is dus een keuze die je maakt en als je kiest voor de wat minder gangbare, maar juist extra functionele, gadgets en computers, dan ben je bij vanallesenmeer.nl aan het juiste adres. Wat betreft service zit het ook wel goed, want je betaalt nooit teveel. Daarnaast is er altijd sprake van een snelle levering, dus je hoeft nooit lang te wachten op een nieuwe gadget of een kleine computer. Dat is natuurlijk mooi, want daarmee weet je zeker dat je niet achter komt te liggen. Verder is het goed om te weten dat je kunt kiezen uit een ruim assortiment. Genoeg keuze dus en vrijwel altijd op voorraad.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone