Domeinnaam registreren

29 oktober 2016

Posted in Webdesign en Webdevelopment

webhosting.nitroserve - domeinnaamEr kunnen veel verschillende redenen zijn waarom je een eigen website zou willen beginnen, maar wat de reden ook is, één ding moet altijd als eerste gedaan worden en dat is een domeinnaam registreren. Dit is echt een belangrijke stap en je moet het dan ook nooit langer uitstellen dan nodig is. Stel je het uit, dan kan het maar zo zijn dat iemand anders al de naam gekozen heeft die jij graag had willen hebben en dat is natuurlijk zonde. Wat is de domeinnaam nu precies? Dat is het webadres waar jouw website aan gekoppeld gaat worden. Het is dus in feite de link die je intypt om op een bepaalde site te komen. Pas als je dit hebt vastgelegd, ga je aan de slag met het verder uitwerken van jouw webpagina. Je kiest voor een opmaak, je bedenkt wat je er allemaal op wilt gaan zetten en al dat soort dingen meer. Maar of je nu een webwinkel wilt beginnen, informatie met anderen wilt delen, een blog wilt starten of een pagina met bedrijfsinformatie, het begint dus altijd allemaal met het vastleggen van een domeinnaam.

Domeinnaam kiezen

Hoe kies je nu een domeinnaam uit? Er is een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, namelijk:

  • passend bij de pagina
  • vindbaarheid
  • extensie

Het is natuurlijk van groot belang dat jouw site goed vindbaar is voor mensen die naar jou op zoek zijn. Heb jij al een bedrijfsnaam en gebruik je deze al lange tijd, waardoor de naam in jouw omgeving al bekendheid heeft, dan is het verstandig om te proberen je bedrijfsnaam als domeinnaam vast te leggen. Dit is helaas niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld omdat iemand anders dezelfde naam gebruikt en eerder dan jij de naam voor de website vast heeft laten leggen. Je kunt dan werken met bijvoorbeeld een streepje als jouw bedrijfsnaam uit meerdere woorden bestaat. Is er echt geen mogelijkheid om de naam van jouw onderneming te gebruiken voor de link naar jouw website, dan kun je ook nog kiezen voor een andere naam die past bij de site. Verkoop je bijvoorbeeld gereedschap, dan zou je ook kunnen kiezen voor een link in de trant van ‘gereedschap kopen’. Als je dat eenmaal besloten hebt, dan is het nog de vraag welke extensie je het best kunt gebruiken voor je domeinnaam. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor .nl, maar ook voor .com, .eu of vele andere opties. Wat voor jou de beste keus is, hangt af van jouw situatie. Wil jij enkel in Nederland zaken doen, dan is .nl prima. Wil je graag internationaal zaken doen, dan heb je meer aan .com.

Eenvoudig registreren

Hoe kom je er nu achter welke domeinnaam nog vrij is en hoe kun je deze nu registreren? Er zijn verschillende bedrijven waar je hiervoor terecht kunt, maar Nitroserve is echt een goede keus. Bij hen kun je eenvoudig controleren of de domeinnaam van jouw keuze nog beschikbaar is en je kunt deze bij hen ook meteen laten registreren. Bovendien kun je zelf kiezen welke extensie of extensies je er graag bij wilt hebben. Je kunt bij hen niet alleen maar hiervoor terecht, maar ook kun je meteen de webhosting via hen regelen. Want heb je geen webhost of server, dan kun je nog steeds niet veel met je naam die je hebt laten registreren. Zij rekenen hiervoor zeer voordelige tarieven, die je meteen allemaal op hun site kunt vinden, zodat jij vooraf weet waar jij aan toe bent en hoe hoog de kosten zullen zijn. Wil jij een domeinnaam registreren, dan is Nitroserve dus de plek waar je moet zijn!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone