Eigen online werkplek

1 juli 2016

Posted in ICT en Techniek

We doen tegenwoordig steeds meer online. Met OneDrive en Google Docs werken we eenvoudig met zijn allen aan grote projecten. Een nadeel hiervan is dat de documenten waar we mee werken niet staan opgeslagen op onze eigen computer, maar op een server van een ander bedrijf. Het feit dat iedereen tegenwoordig overal ter wereld kan samenwerken is hartstikke mooi, maar wanneer je werkt met gevoelige informatie is het simpelweg niet mogelijk om deze informatie extern op te slaan. Je wilt controle houden over de bestanden waar je aan werkt en wilt bovendien dat niemand van buiten de organisatie deze kan inzien. Steeds meer bedrijven kiezen daarom voor een eigen online werkplek. Een online werkplek kan een bedrijf helpen om de productiviteit te verhogen en om werknemers flexibeler in te zetten. Wat zijn de voordelen van een online werkplek?

  • Makkelijk
  • Schaalbaar
  • Veilig
  • Op ieder apparaat

In de eerste plaats is het voor werknemers ongelofelijk eenvoudig om te werken met een online werkplek. Een medewerker krijgt een account en kan met dit account overal ter wereld inloggen op de digitale omgeving van het bedrijf. Wanneer de werknemer op kantoor zou werken ziet hij hetzelfde als wanneer hij thuis zou werken. Op zijn telefoon ziet hij hetzelfde als op zijn laptop. Even snel in de trein naar huis nog een intern mailtje versturen is nu dus prima mogelijk! Een online werkplek is niet meer gebonden aan een computer en daarom veel flexibeler. Hiernaast is een digitale omgeving schaalbaar. Dit wil zeggen dat je eenvoudig kunt opwaarderen van 1 online werkplek naar 10 plekken. Het enige wat je hoeft te doen is de computer iets meer capaciteit geven, meer stelt het niet voor! Wanneer je als werkgever vroeger nieuwe mensen in dienst nam moesten deze allemaal een kantoor krijgen waar ze konden werken. Wanneer het gebouw vol was dan moest een nieuw pand worden afgehuurd, dit koste je handen vol geld! Zeker wanneer je al deze gebouwen een beetje bij elkaar in de buurt wilde hebben moest je vaak veel geld neerleggen bij diverse aanbieders. Nu iedere werknemer een online werkplek heeft is dit niet meer nodig. Hij of zij zet een laptopje neer bij een leeg bureau en begint direct te werken. Wanneer de opdracht klaar is wordt de laptop weer opgeborgen en komt het bureau vrij voor iemand anders. Omdat je als werknemer niet meer vastzit aan één specifieke plek krijg je veel meer vrijheid. Alle ruimte die je hiermee bespaart kan ingezet worden voor andere doeleinden of de gebouwen kunnen overtallig worden verklaard.

Online werkplek; veilig op ieder apparaat

Waar je als bedrijf altijd naar op zoek bent is zekerheid. Zekerheid op het gebied van financiën in de vorm van contracten maar ook zekerheid op het gebied van gevoelige informatie. Wanneer je met een klant in overleg gaat dan worden afspraken gemaakt. Het is belangrijk om deze afspraken vast te leggen, maar het overgrote deel van de wereld heeft hier niets mee te maken. Sterker nog: de klant waardeert het niet als iedereen zou kunnen lezen over de gehanteerde onderhandelingsstrategieën. Het is daarom van vitaal belang dat gevoelige informatie veilig wordt opgeslagen. Met een online werkplek is dit mogelijk. De documenten staan alleen op de eigen servers en niemand, anders dan de eigen werknemers, kan hierbij. Wanneer je de servers goed beveiligd weet je vrij zeker dat niemand bij de informatie kan die hierop staat. Ook binnen deze server is informatie goed af te schermen. Iemand die werkt bij de receptie hoeft immers geen inzicht te hebben in de vergaderingen van het management. Je kunt binnen een online werkplek heel precies indelen wie toegang heeft tot welke informatie. Tot slot: een online werkplek is voor werknemers ontzettend handig omdat ze toegang hebben tot deze werkplek vanaf elk apparaat. Vroeger moest je als werkgever zorgen dat al het personeel een desktop had. Zonder computer van de zaak kon deze werknemer immers niet aan de slag. Vrijwel iedere Nederlander heeft inmiddels een desktop of een laptop thuis staan. Wanneer een medewerker gebruik kan maken van een online werkplek kan hij of zij via een eigen apparaat inloggen op de server. Dit bespaart een bedrijf duizenden euro’s aan apparatuur; de werknemers kunnen hun eigen boontjes doppen! Ook nieuwe technologie kan in dit systeem worden ingepast. Een online werkplek kan nu ook bezocht worden met een tablet of een smartphone. Even werken in het vliegtuig via een online werkplek is niet meer iets van de toekomst: het kan gewoon! Werknemers zijn productiever en je uitgaven gaan omlaag, waarom zou je als bedrijf niet investeren in een digitale omgeving?

Een betrouwbare aanbieder

Wanneer je een externe partij inhuurt om een server te beheren moet je zeker weten dat deze partij te vertrouwen is. Wanneer je werkt met belangrijke informatie kan het niet zo zijn dat er bestanden verdwijnen of dat de server wordt gekraakt. ICT spirit is een bedrijf dat zich specialiseert in het aanbieden van een “Private Cloud”. Dit is een mooi woord voor een persoonlijke digitale omgeving. Je kunt deze omgeving zelf beheren, zodat je helemaal in controle bent over je eigen bestanden. Wil je het onderhoud van deze omgeving toch liever uitbesteden, dan kan dat natuurlijk ook. Neem snel een kijkje op http://www.ictspirit.nl/online-werkplek/ en bekijk de mogelijkheden. Je kunt klein beginnen, met online werkplekken voor een aantal werknemers. Wanneer je echter meer in de Cloud wilt gaan doen is het systeem eenvoudig uit te breiden!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone