Wilt u een creatieve domeinnaam, dan moet u bij Transip zijn

4 september 2016

Posted in Webdesign en Webdevelopment

Er zijn meerdere redenen waarom het hebben van een eigen domeinnaam belangrijk is. Voor een particulier maakt dit niet zoveel uit. Anders is dit voor een bedrijf dat professioneel over wil komen. Dan is het hebben van een eigen domeinnaam echt essentieel. De firma Transip doet hier nog een schepje bovenop. Hier kunt u namelijk kiezen uit een groot aantal extensies. Ga bijvoorbeeld niet voor het saaie en vrij standaard .nl of .com, maar kies voor tal van andere opties. Bezoek hiervoor de site. Bij deze firma kunt u onder meer terecht voor:

  • New webhosting
  • Colocatie
  • Blade VPS Pro
  • Stack

De functie van het hebben van een eigen domeinnaam

Verspreid over het internet kunt u via diverse aanbieders terecht voor het maken van een gratis website. Het is een gemakkelijke manier om in een handomdraai een werkende site te hebben. Zo is het bijvoorbeeld niet nodig om kennis te hebben van programmeren en heeft u zelfs geen ervaring nodig met het bouwen ervan. Doorgaans wijst het zich eigenlijk allemaal vanzelf. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf kiezen uit een aantal vastgestelde templates. Deze templates verschillen doorgaans van elkaar in stijl en kleurgebruik. Natuurlijk kunt u deze kosteloos gebruiken. Kies de template die past bij uw stijl en waar u content mee zult zijn. Ik heb zelf al vaker gratis websites gemaakt. Het is inderdaad snel gebeurd en er is geen kennis voor nodig om aan de slag te gaan. Zo wilde ik voor mijn bedrijf een simpele website zonder al teveel poespas. Het moest een site worden waarop ik gemakkelijk gevonden kon worden en met name informatief zou zijn. Ik heb het langst geworsteld met de lay-out. Ik wilde deze echt perfect hebben en aan laten sluiten bij wat men van mij kan verwachten. Zo wilde ik dat de site overzicht liet zien, rustige kleuren zou hebben en korte en bondige informatie zou bevatten. Het schrijven van de teksten, daar heb ik nog het minst lang over gedaan. Design is iets waar mensen finaal op af kunnen knappen. Zo kom ik bijvoorbeeld nog steeds heel vaak sites tegen die voorzien zijn van te felle kleuren of juist te donkere kleuren. Ook het lettertype is van cruciaal belang. Is het slecht leesbaar of gewoon irritant, dan haak ik als snel af. Goed, het maken van een gratis website is dus simpel, maar vergeet niet dat het daarna belangrijk is om een domeinnaam aan te vragen. Het aanvragen van een domeinnaam is niet direct een must, maar eigenlijk ook weer wel. Het staat namelijk niet erg professioneel om een site te hebben zonder eigen domeinnaam. Met domeinnaam wordt bedoeld dat uw website een eigen naam heeft dat eindigt op .nl, .com of anders. Er wordt dan dus niet gebruik gemaakt van de naam van het bedrijf waar u de site bij heeft laten maken, waardoor link eruit kan zien als eigenbedrijf.naamaanbieder.nl. Het hebben van geen eigen domeinnaam heeft ook grote gevolgen voor de vindbaarheid  ervan op Google. In deze tijd is het essentieel om via Google gevonden te kunnen worden. Mensen gebruiken zoekwoorden om te vinden waar ze naar zoeken. Het mooiste is dat u onderdeel bent van de zoekresultaten en u op die manier nieuwe klanten kunt krijgen.

Bekijk ook de tarieven op de website

Ga naar de website Transip.nl om een passende domeinnaam te vinden. Deze hoeft overigens niet de eindigen op .nl. Het kan ook eindigen op .training, .clothing of .company. Voor een compleet overzicht kunt u het beste naar de website gaan. Hier ziet u ook gelijk de tarieven die hiervoor gelden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone